Choose your language

img img img

Home > Doorstikken

DOORSTIKKEN

Doorstikken/capitonneren/steppen is feitelijk het verbinden van twee of meer lagen textiel door middel van garens. Meestal bestaat één van de lagen uit watten (volumevlies), vlies of schuim. Het doorstikken gebeurt op grote machines waar twee of drie rijen naalden zitten.

Kennis en ervaring spelen een belangrijke rol in het doorstikken van textiel. Alle materialen zoals garens, naalden, stoffen, watten etc. hebben hun specifieke kenmerken en eigenschappen die gezamenlijk een geschikt product moeten vormen dat zich goed gedraagt in uw uiteindelijke product.

Doorstikken kan om praktische en/of visuele redenen.

Voor het doorstikken maken we gebruik van onze eigen wattenvliezen en onze voeringstoffen. Ook kunnen wij uw stoffen in loon doorstikken of bovenstaande combineren. Klik hier voor een prijsopgave. Voor het doorstikken is het van groot belang dat de stof goed opgerold op de rol zit. Indien noodzakelijk wordt de stof opnieuw opgerold.

Doorstikken kan in vele dessins, variërend van een eenvoudige lengtestreep tot zeer complexe motieven. Voor voorbeelden klik hier.

Orders voor doorstikken gaan vanaf 100 meter per kleur/stepmotief. Voor kleinere metrages worden extra kosten in rekening gebracht.

img

© Copyright 2011 Dutch Quilting & Textiles

Gouwzeestraat 13
1382 KD Weesp
Nederland
Tel: +31 (0)294 419 896
Fax: +31 (0)294 419 858
E-mail: info@dqc.nl